Roompot Kijkduin | Vakantiepark en camping in Den Haag - Gera Raakt
TOP
Roompot Vakantiepark Kijkduik; Camping nabij Den Haag
Uitjes Vakanties

Roompot Kijkduin | Vakantiepark en camping in Den Haag

In september, de zomervakantie was net een paar weken voorbij, besloten wij er nog een weekje tussenuit te gaan. Kleuter was nog niet leerplichtig, puber kan inmiddels voor zichzelf zorgen. We wilden het liefste richting de kust, het werd dan ook Roompot Kijkduin, een vakantiepark in Den Haag. In dit blog vertel ik je meer over onze ervaring op en met dit vakantiepark van Roompot.

Roompot Vakantiepark Kijkduin

Toen we besloten hadden om een weekje op vakantie te gaan én dat we naar de kust zouden gaan kroop ik achter mijn laptop. Ik heb alle beschikbare parken langs de kust bekeken en bleef hangen bij Roompot Vakantiepark Kijkduin.

De huisjes zagen er leuk uit, waren erg betaalbaar in de periode die wij hadden uitgekozen en het strand was op loopafstand. Sterker nog, ik overwoog zelfs één van de leuke strandhuisjes te boeken. Op het strand was wat mij betreft nog beter, maar leek me bij nader inzien toch een beetje onhandig met drie kleine kinderen. Je kunt dan natuurlijk niet vlakbij het vakantiehuisje parkeren en moet je bagage/boodschappen met een bolderkar naar je strandhuisje vervoeren.

Voor ik definitief boekte besloot ik nog even te kijken naar de recensies over Roompot Vakantiepark Kijkduin. En toen sloeg toch de twijfel een beetje toe. Het blijkt dat er in de zomerperiode bendes actief zijn die de voortenten open schijnen te snijden en de leeg te roven. Niet echt geruststellend om te lezen… Maar goed, wij zouden natuurlijk niet op de camping staan, maar een huisje betrekken. Daarom besloten we dan ook er toch gewoon voor te gaan.

Bungalow K7A

Mijn definitieve keuze werd bungalow K7A. Dit type vakantiehuis heeft drie slaapkamers, waarvan één ruime slaapkamer beneden. De badkamer met ligbad en douche is ensuite. Het toilet is apart en bevindt zich in de hal. Boven zijn nog twee ruime slaapkamers, een badkamer met douche én, belangrijk voor mij, een traditionele sauna! Verder heb je een open keuken (combimagnetron, vaatwasser, Senseo en waterkoker), een ruime woonkamer en voor de stookliefhebbers een open haard.

Vakantiepark Roompot Kijkduin; Bungalow K7A; Camping Nabij Den Haag

Samen slapen

Deze alinea is een belangrijke toevoeging voor gezinnen die samen slapen en op vakantie willen gaan. Persoonlijk was ik namelijk erg nieuwsgierig naar het begrip ruime slaapkamer. Wij slapen namelijk samen met de kinderen en dat is op vakantie soms wel een dingetje. Dus slapen jullie samen en willen jullie graag op vakantie óók samen slapen: ja, dat kan in de bungalow van het type K7a zeker! Wij verhuisden de matrassen van boven naar beneden en maakten er zo één groot bed van. Top!

Meer info over het huisje vind je hier.

Roompot Vakantiepark Kijkduin

Roompot Vakantiepark Kijkduin ligt direct achter de duinen. Dit maakt het de ideale bestemming voor iedere vakantieganger. Zowel het strand, de stad als de natuur zijn allemaal binnen handbereik. 

  • Direct achter de duinen
  • Ideaal met jonge kinderen
  • Uitgestrekt fiets- en wandelgebied
  • Dicht bij Scheveningen en Den Haag

Aankomst

Vanaf Wageningen is het ruim anderhalf uur rijden naar Kijkduin. De route is gelukkig niet ingewikkeld, vrij rechttoe rechtaan. Helaas is onze jongste dochter geen fan van autorijden. Ze was er dan ook al snel klaar mee… we hebben denk ik ruim een half uur met een huilende baby in de auto gezeten. Zo zielig. En het maakt de reis voor je gevoel een stuk langer.

Omdat we last minute hadden geboekt hadden we nog geen Keycard om het park op te rijden. Normaal gesproken wordt deze toegestuurd en kun je zelf de slagboom bedienen om het park op te rijden (en vanaf 15.00 uur het huisje openen). Uiteraard is er bij de slagboom een bel aanwezig zodat ze hem van afstand voor je kunnen openen. Bij de receptie, waar het dankzij dit Keycard systeem dus best rustig was, ontving ik onze Keycard en een plattegrond van het park met ons vakantieverblijf aangekruist.

Meer reisinformatie vind je hier.

Het huisje

Het straatje waaraan ons huisje stond was autoluw. Erg prettig. De centrale parkeergelegenheid lag praktisch naast onze woning, we hoefden dus niet ver met onze spullen te sjouwen. De kinderen vonden de bovenverdieping meteen helemaal geweldig. Ze zijn het niet gewend aangezien we in een appartement wonen.

Na het uitpakken van de auto hielden we een grote verhuizing om één groot familiebed te maken. Het huisje zag er netjes uit. De schoonmakers zouden iets meer tijd mogen hebben voor de puntjes op de i. Zo was de combimagnetron al een poosje niet schoongemaakt en vonden we onder de bedden (ja, pas na de grote volksverhuizing) een verloren trommeltje van vorige vakantiegangers. Maar verder hadden we niks te klagen.

Zon, zee en strand

Inmiddels waren de kinderen niet meer te houden. Ze moesten en zouden naar het strand! En ja, we begrepen dat natuurlijk volkomen. We hadden ontzettend geluk met het weer, het was het laatste nazomerweer van 2019. We trokken dus onze schoenen en een vestje aan en gingen op zoek naar het strand.

Strand kijkduin scheveningen den haag; Roompot Vakantiepark kijkduin; Beachclub Birds

De strandovergang ter hoogte van het vakantiepark brengt je naar het strand. Aan de linkerkant zijn honden toegestaan, aan de rechterkant niet. Aangezien onze dochter geen fan van honden is was dit wel een verademing, al kom je op de weg naar het strand toe en vice versa natuurlijk de nodige honden tegen. Die overigens meestal met hun neuzen in de wind liepen en geen oog hadden voor iets anders dan zee, strand en alle andere interessante luchtjes.

Magna Aqua

Nog een pluspunt als je met kleine kinderen op vakantie bent is een overdekt zwembad. Zeker in een land met zo’n grillig klimaat als Nederland. Ik besloot één op één tijd in te plannen met onze baby en toog naar het zwembad.

Je gaat door de automatische schuifdeuren het gebouw binnen. Dan kom je in een hal met een bankje en de haardroger. Aan je linkerkant zie je het zwembad. Hier is ook een deur voor rolstoelen, minder validen. Ik was persoonlijk blij dat ik onze dochter in een draagzak hen aangezien je door een smalle draaideur moet om de kleedruimtes te betreden die je bedient met je Keycard.

Eenmaal door de draaideur kom je in een hal met rekken waar je je schoenen in moet zetten. Vervolgens loop je door naar de kleedkamers. Er zijn een aantal eenpersoons kleedkamers, maar ook een kleedkamer voor mannen en eentje voor vrouwen. In de grote kleedkamers zijn ook twee aankleedtafels voor baby’s.

Via de douches kon je bij het zwembad. Naast het zwembad is er een leuk peuterbad en een whirlpool (max. vier personen) aanwezig. Klein maar fijn. En mocht je even willen pauzeren van het zwemmen dan zijn er ook een aantal ligstoelen, kinderstoelen en een box aanwezig. Er is ook een kiosk aanwezig waar je eventueel wat lekkers kunt halen als een zakje chips.

Overige faciliteiten

Supermarkt

Op het park is een supermarkt aanwezig. Prima voor de kleine boodschappen of wanneer je iets vergeten bent. Voor de grote boodschappen kun je echter beter de auto pakken en naar een supermarkt in Kijkduin rijden, ze weten de prijzen namelijk wel.

Café/restaurant

Natuurlijk is er ook een café/restaurant aanwezig. Hier hebben we één keer heerlijk gegeten en met de kids heb ik hier één op één tijd gehad en gezellig een ijsje gegeten. Prima ruimte, goede bediening.

Fietsverhuur

Wil je graag de omgeving per fiets verkennen, maar ze niet met je mee slepen? Dan kun je op het park terecht bij de fietsverhuur. Wij hebben hier zelf geen gebruik van gemaakt, maar hebben wel leuke gezinsfietsen gezien. Een soort karretjes waar je met vier personen in kunt. Leek me erg leuk om te doen.

Sport en spel

Natuurlijk is er ook aan speelruimte geen gebrek. Grote favoriet bij onze kinderen was de speeltuin met piratenboot. Mocht je zin hebben dan is er ook de mogelijkheid tot tennissen, midgetgolf of, tegen betaling, trampolinespringen.

Zon zee strand Kijkduin Den Haag; Roompot Vakantiepark

Omgeving

Naast het strand is er in de omgeving van Den Haag is natuurlijk genoeg te doen. Een kleine greep uit de aanraders:

Beachclub Birds

Onze favoriete strandtent tijdens ons verblijf was Beachclub Birds. Heerlijk eten en vriendelijke bediening. Helaas moesten ze in de winter sluiten, maar in het voorjaar ben je weer van harte welkom! Je kunt op het park een vertrekkersontbijt boeken, wat we sterk overwogen, maar kozen er uiteindelijk voor om onze laatste dag af te sluiten met een heerlijk ontbijt bij Beachclub Birds.

Verder liggen de volgende uitjes op een steenworp afstand:

  • Sea Life Scheveningen (Den Haag)
  • Madurodam
  • Museon
  • Familiepark Drievliet
  • Omniversum
  • Louwman Museum
  • Panorama Mesdag
  • Escher in het Paleis

Op zoek naar meer inspiratie? Die vind je hier.

Kortom, wij waren een week op dit fijne park, maar je kunt je voorstellen dat we tijd tekort kwamen om alles te doen wat leuk is. Ik zou op een later moment dan ook zeker graag terugkeren!

Ben jij al eens op Roompot Vakantiepark Kijkduin geweest?

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.

Lees ook

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: privé collectie.

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.