Leef jij om te werken of werk jij om te leven? - Gera Raakt
TOP
Leef jij om te werken of werk jij om te leven? Financiële vrijheid
Financiën Lifestyle Persoonlijk

Leef jij om te werken of werk jij om te leven?

Mijn man heeft een andere baan! Hij kreeg een aanbod wat hij simpelweg niet kon weigeren en daarom stelde ik mezelf de vraag: leef jij om te werken of werk jij om te leven?

Want hoewel we beiden niet vies zijn van hard werken, er is bij ons de laatste tijd toch wel een knop omgegaan. Ons geluk zit hem niet in meer geld of spullen. Nee, hoe meer vrije tijd we hebben, hoe tevredener we zijn.

 

Minder werken

Mijn man heeft nu al een paar jaar één vrije dag in de week. Een zogenaamde (pas op, ik gebruik even een tenenkrommende term) papadag. Het was dat het wettelijk verplicht is, anders had hij deze vrije dag niet eens gekregen. Maar, zoals met bijna alles, wende mijn man al snel aan deze ene vrije dag. Het smaakte naar meer! Helaas was drie dagen werken geen optie voor zijn baas.

Intussen was er een ander garagebedrijf dat heel erg graag wilde dat mijn man daar kwam werken. Er werden een paar (mooie!) voorstellen gedaan, maar daar op in gaan zou betekenen dat hij weer meer en/of harder zou moeten werken. En dat was nou net niet de bedoeling, dus werden de aanbiedingen steeds afgeslagen. Tot dat ene aanbod…

 

Nog meer vrije tijd!

Vorige week kwam daar dan het ultieme aanbod: drie dagen werken tegen hetzelfde geld dat hij nu verdient. Tja, dat was al snel een uitgemaakte zaak. Nou ja, in ieder geval voor mij dan. Manlief moest nog lang van de schok bekomen en begint nu net een beetje aan het idee te wennen, maar geniet nu al bij voorbaat van die extra vrije dag. Het voelt namelijk enorm lekker om straks meer dan de helft van de week vrij te zijn. Weet je wel niet hoeveel mogelijkheden dat schept?

En daarom vroeg ik me af hoe jij hier tegenaan kijkt. Leef jij om te werken of werk jij om te leven? Haal jij al je voldoening uit je werk? Of heb je andere dromen die je graag na zou willen jagen? Let me know!

 

Update

Hoewel het hebben van meer vrije tijd fantastisch was, zat mijn man toch niet op de juiste plek. Hij is daarom sinds februari 2022 weer terug naar zijn vorige werkgever!

 

Meer uit de categorie Financieel.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.