Ga je een horecazaak starten? Dan komt daar nogal wat bij kijken, zoals de keukenapparatuur die je moet aanschaffen. In dit artikel helpen we je een handje op weg!
Een horecazaak starten
Als je van plan bent om een horecazaak te starten, gaat het in de eerste plaats om het vinden van een goede locatie. Ook een goede marketingstrategie is belangrijk om wat naamsbekendheid te krijgen en om je te onderscheiden van je concurrenten. Ga voor een duidelijke menukaart en kies personeel dat goed past bij wat je met je horecazaak wilt uitdragen. En uiteraard is het aanschaffen van goede horeca apparatuur, zoals een oven of koelvitrine voor de horeca, erg belangrijk.
Keukenapparatuur
Als horecazaak wil je natuurlijk wel kwalitatief eten en drinken kunnen maken. Dat kan met de juiste keukenapparatuur. Afhankelijk van wat voor soort horecazaak je hebt, kan een oven (of meerdere) erg handig zijn. Ook een fornuis is belangrijk, net als een grillplaat of een mogelijkheid om te grillen. Schaf keukenmachines aan die helpen om wat werk uit handen te nemen, zoals een snijmachine. Koffie wordt in de meeste horecazaken wel geserveerd, zorg er daarom voor dat je een goed koffiezetapparaat hebt. Om eten en drinken koel te houden, kunnen speciale horeca koelkasten erg handig zijn. Ga je veel drank serveren, bijvoorbeeld aan een bar? Kijk dan eens naar een barkoeling. Ook past een tapinstallatie goed bij een bar. Tot slot is een afwasmachine onmisbaar om snel al het gebruikte bestek en servies te kunnen reinigen.
Schoonmaken
Een goede hygiëne is altijd belangrijk, maar helemaal in een horecazaak. Zorg er daarom voor dat je ook genoeg hulpmiddelen hebt om een goede hygiëne te behouden. Denk aan de eerder genoemde afwasmachine, maar ook een wasmachine kan handig zijn voor het reinigen van textiel, een spoelbak voor het snel schoonmaken van bestek en servies en een stofzuiger of schrobmachine voor de vloeren. Zo weet je zeker dat je aan de regels rondom hygiëne kunt voldoen.
Uitgelichte afbeelding: 123rf.com
what do you think?