Kabouterbos Bellingwolde - Gera Raakt
TOP
Kabouterbos Bellingwolde, leuke activiteit met kinderen in de provincie Groningen
Uitjes

Kabouterbos Bellingwolde

Het Kabouterbos Bellingwolde is een leuke activiteit om met kinderen te doen, jong en oud. En ben je al bekend met Geocaching? Dan kun je die tijdens het wandelen gelijk meenemen!

Op ontdekking

Nu we verhuisd zijn naar een voor ons compleet nieuwe omgeving kunnen we op ontdekkingstocht. Wat is er allemaal in de buurt te doen? Het voelt stiekem ook een beetje als op vakantie zijn. Inmiddels hebben we al ontdekt dat Groningen de perfecte wandel- en fietsprovincie is, met voor ieder wat wils.

Kabouterbos Bellingwolde

Toen ik op zoek was naar een leuke plek om te wandelen stuitte ik op het Kabouterbos Bellingwolde. En met een kleuter in huis was de beslissing snel gemaakt, daar gingen we heen! Eens kijken hoe de kabouters er hier in het noorden des lands uitzien.

De start van het kabouterbos ligt bij het MOW museum, waar je dus ook prima kunt parkeren. Het begin van het kabouterbos wordt ook duidelijk gemarkeerd. Daarna kun je eigenlijk gewoon de kabouters volgen.

Kabouterbos Bellingwolde, Westerwolde, Provincie Groningen
Kabouterbos Bellingwolde, Westerwolde, Provincie Groningen
Kabouterbos Bellingwolde, Westerwolde, Provincie Groningen

Er wordt ook een wandelroute aangegeven, maar dan loop je een groter rondje waar niet veel kabouters staan. Naast leuke tafereeltjes met kabouters zijn er ook andere figuren zoals vogeltjes op een knijpertje – je weet wel, die je ook in een kerstboom hangt -, maar ook beeldjes van dierfiguren.

Conclusie

Ben je in de buurt van Bellingwolde en zoek je een leuke activiteit om met kinderen te doen? Dan is het Kabouterbos Bellingwolde zeker een aanrader. Want het is misschien niet groot, maar ik vind de wandeling zelf ook mooi. De kinderen waren ook enthousiast. Klein maar fijn lijkt hier dus wel op zijn plaats.

Je kunt het ook prima combineren met een bezoek aan het MOW museum. Daarnaast is er ook een Toeristisch Overstappunt (TOP). Hiervandaan kun je ook een prachtige fietstocht maken door de omgeving.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Uitgelichte afbeelding: eigen archief

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.