Roompot Bospark Lunsbergen, review - Op vakantie naar Drenthe - Gera Raakt
TOP
Roompot Bospark Lunsbergen - Op vakantie naar Drenthe
Vakanties

Roompot Bospark Lunsbergen, review – Op vakantie naar Drenthe

We zijn weer terug van onze vakantie naar Roompot Bospark Lunsbergen in het mooie Borger, gelegen in het hart van Drenthe. Ben je nog op zoek naar fijne plek om de herfstvakantie door te brengen? In deze review vertel ik je graag over onze ervaring met dit park van Roompot, en natuurlijk de prachtige omgeving.

Thuisonderwijs

Het geven van thuisonderwijs vraagt natuurlijk wel wat van ouder(s). Wij zijn nu zelf verantwoordelijk voor hetgeen onze kinderen leren, en dat nemen we ontzettend serieus. Daarom waren we met aardrijkskunde begonnen, en bestudeerden we de verschillende provincies. Waar wonen we? Waar hebben we gewoond? En in welke provincies zijn we allemaal al geweest? Natuurlijk zijn we al meerdere keren in Drenthe geweest, een provincie waar in elk geval genoeg te leren valt.

Sinds een paar maanden hebben we een labrador, en hoewel dat heel erg leuk is, ben je toch iets meer beperkt in je doen en laten. Heb je reistijd en wil je veel dingen bezoeken dan is het praktischer om ergens een langere periode te verblijven. Vandaar onze keuze om naar Roompot Bospark Lunsbergen in Borger te gaan.

Roompot Bospark Lunsbergen

Na het boeken van onze vakantie was ik de dagen aan het aftellen tot het eindelijk zover was dat we naar Roompot Bospark Lunsbergen zouden gaan. Op het park kun je contactloos in- en uitchecken. Twee weken voor vertrek ontvingen we dan ook alvast de sleutels (pasjes) van ons vakantiehuisje.

Net als op veel andere parken kun je op de dag van aankomst vanaf 16:00 u. het huisje in. En hoewel ik het eigenlijk anders in gedachten had, en het voor ons maar zo’n 45 minuten reizen is, kwamen we iets na vieren aan. Gelukkig waren we dit keer goed voorbereid op pad gegaan en hadden we de boodschappen voor de eerste dagen al in huis. We trapten de vakantie af met een lekkere stapel pannenkoeken!

En eerlijk is eerlijk, Roompot Bospark Lunsbergen ligt midden in een bosrijke omgeving, waar je direct bij aankomst de kalmte voelt. De frisse boslucht, het geluid van vogels en de geur van dennennaalden zorgen voor een bijna directe ontspanning. Dit park is daarom erg geschikt voor mensen die van de natuur houden, zonder het gevoel te hebben dat ze ver van de moderne voorzieningen verwijderd zijn. Vanuit het park zijn er talloze wandel-, fiets- en autoroutes die je meenemen door het prachtige Drentse landschap.

Op het park is een zwembad aanwezig. Niet heel erg groot, maar meer dan voldoende om lekker een uurtje te zwemmen en te spetteren. En natuurlijk bestelde ik van tevoren weer een gourmet voor in het huisje, welke ook weer ontzettend goed geregeld was. Dat vind ik persoonlijk gezelliger dan met de kinderen uit eten gaan. Heerlijke salades, vlees, pannenkoekjes voor de kinderen, fruit, groenten, stokbroden, sausjes en kruidenboter.

Bungalow L6A

Omdat we nu natuurlijk een hond hebben, kozen we voor een bungalow waar huisdieren zijn toegestaan. Het werd daarom de vrijstaande bungalow L6A, geschikt voor 6 personen. Pluspunt vond ik ook dat er bij het huisje een parkeerplek was voor één auto.

Er zijn verschillende types van de bungalows en ook de inrichting kan per huisje anders zijn. Onze bungalow was voorzien van een open haard en in de open keuken hadden we een magnetron en koffiezetapparaat (zowel filterkoffie als Senseo).

Roompot Bospark Lunsbergen Bungalow L6A

De bungalow beschikt over 3 slaapkamers, waarvan 2 met elk 2 eenpersoonsbedden en 1 slaapkamer met stapelbed. Dit was bij de meiden een groot succes! En wat hadden we een geluk, de badkamer beschikte over een douche in ligbad. Yes! Het toilet is apart, wat ook erg prettig is. Ook fijn dat deze ruimte over een lichtsensor beschikte.

Woonkamer Bungalow L6A Roompot Bospark Lunsbergen

Wat ik persoonlijk ook erg leuk vond was de ronde tafel. Man en ik vroegen ons al langere tijd af of dat ook iets voor ons thuis zou zijn, en nu hebben we ons antwoord: jazeker!

Eettafel Roompot Bospark Lunsbergen Bungalow L6A

En wat troffen we het met het weer! Net als onze midweek op Roompot Vakantiepark Kijkduin een aantal jaren terug, hadden we nu ook weer een echte nazomer. Erg fijn dus dat de bungalow ook een gemeubileerd terras heeft.

Bezienswaardigheden Drenthe

Er zijn natuurlijk enorm veel bezienswaardigheden in Drenthe. In een midweek heb je nauwelijks tijd om alles te zien! Toch hebben we een aantal mooie dingen gedaan en gezien.

Borger

Op dinsdag wilde ik graag even naar de weekmarkt van Borger. Vergeleken met de weekmarkten die ik gewend ben, was deze weekmarkt vrij klein. Daarom brachten we ook meteen een bezoek aan TIP Borger en winkeldorp Hunebedcity (aanrader!). Op de terugweg namen we op de weekmarkt nog wel lekker wat vis mee voor bij de lunch! In de middag maakten we met de hond een wandeling bij het Boomkroonpad.

Het Boomkroonpad

Roompot Bospark Lunsbergen ligt op zo’n 5 autominuten van één van de highlights op de Hondsrug: het Boomkroonpad. Hier beginnen diverse wandel- en fietsroutes door de uitgestrekte natuur van de Hondsrug. De dag dat wij het Boomkroonpad wilden lopen was het helaas gesloten wegens het 125 jarig bestaan van Staasbosbeheer, dus wij komen nog een keertje terug! Kijk voor meer informatie over het Boomkroonpad even hier.

Hoewel het natuurlijk jammer was dat het Boomkroonpad dicht was, was het ook niet een heel groot drama. In plaats daarvan maakten we een mooie wandeling door het bos en liepen ook een deel van het kabouterpad. En natuurlijk was er ruimte om even in het speelbos te spelen.

Autospeurtocht Hondsrug Roadtrip – Aanrader!

Een manier om de omgeving op een leuke en verrassende manier te verkennen vind ik altijd een autospeurtocht. Zeker nu de hond nog jong is en nog niet zo lang achter elkaar mag lopen. Bij TIP Borger zijn verschillende routes te krijgen, waaronder autoroute Hondsrug Roadtrip. Om mezelf goed voor te bereiden had ik de route voor de vakantie al gekocht, maar je kunt hem ook bij TIP Borger kopen.

De Hondsrug Roadtrip is een autospeurtocht die je meeneemt door kleine dorpjes en over landweggetjes in het wisselende en rijke landschap van de Hondsrug. Natuurlijk kom je langs diverse hunebedden en maak je kennis met typisch Drentse kenmerken, zoals zanddorpen, veengebieden, heidevelden en nog veel meer!

De startlocatie van deze autospeurtocht is Borger en is met 98 kilometer in één keer te rijden. Ook kun je ervoor kiezen om alleen het noordelijke deel (48 km) of zuidelijke deel (65 km) te rijden. Wij kozen ervoor om hem in twee delen te rijden, de woensdag en de donderdag, zodat ook de kinderen het leuk bleven vinden.

Wat ik erg leuk vond is de duidelijke scheiding tussen route (rood gekleurd) en extra toeristische informatie (zwart gekleurd). Ondanks het feit dat ik best aardig kan navigeren, reden we soms toch verkeerd. Maar wat een ontzettend leuke route, zeker als je bedenkt dat de speurtocht gemaakt is door de vrijwilligers van het Tourist Info Point Borger.

Een midweek is helaas zo voorbij…

Want ik weet nog veel meer leuke dingen om te doen en te bekijken! Het openluchtmuseum Ellert en Brammert, Nationaal Park Drentsche Aa, het Drents museum, het boomkroonpad en Drouwenerzand om maar een paar te noemen. Ook het Hunebedcentrum is natuurlijk een bezoek waard, maar daar zijn we al een paar keer geweest! En ga je met kleine kinderen? Ga dan eens naar Kabouterland Exloo.

Ben je er ook aan toe om er even tussenuit te gaan? Ga dan snel naar de website van Roompot Bospark Lunsbergen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op FacebookTwitterInstagram of Pinterest!

Gerelateerd

Deze pagina bevat mogelijk affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.