Heb je een multicooker? Maak dan eens dit recept voor een heerlijke broodpudding! Hartstikke makkelijk, snel klaar en ontzettend lekker.
Een tijdje geleden kocht ik na lang twijfelen toch een multicooker waar ik goede verhalen over hoorde: de Tefal 45 in 1. Ik vind koken vaak wel leuk om te doen, doe het graag en vroeg me daarom lang af of de multicooker wel een waardevolle toevoeging zou zijn. Het experimenteren met de multicooker vond ik wel wat spannend, maar deze broodpudding is een enorm succes!
Broodpudding
Het maken van een broodpudding is ideaal voor het opmaken van restjes brood. Vaak wordt er specifiek gesproken over witbrood, zelfs brioche, maar volgens mij kan bruin brood (gewoon tarwe, zonder pitten en zaden) ook prima. Ik ga het binnenkort tenminste een keer proberen. De paar keer dat ik het nu gemaakt heb maakte ik gebruik van wit stokbrood.
Benodigdheden
Voor het maken van een heerlijke broodpudding heb je niet eens zoveel ingrediënten nodig:
- 300 gram brood
- 4 eieren
- 1/2 tl kaneel
- 4 el suiker
- 4 el boter
- 500 ml verwarmde melk (niet te heet!)
Optioneel:
- Handje rozijnen
- 1 appel of ander fruit (cranberry’s, kersen etc.) in stukjes
Bereidingswijze
- Vet de kom van de multicooker in
- Scheur (of snijd) het brood in kleine stukjes
- Meng de stukjes brood met de rozijnen (en eventueel een stuk fruit) en doe het in de multicooker
- Klop de eieren los met het suiker, de kaneel, de boter en roer de melk erdoor
- Schenk het mengsel over het brood in de multicooker en meng het even door elkaar
- Kies in het menu voor Dessert en laat ongeveer 45 minuten bakken
Ook lekker met een bolletje ijs!
Heb je geen multicooker? Geen probleem! Deze broodpudding kan namelijk ook prima 45 minuten in de oven, op 175 C.
Maak jij wel eens broodpudding? Ik ben benieuwd hoe jij hem maakt! Laat je het recept achter in de reacties?
Lees ook
Uitgelichte afbeelding: 123rf.com
what do you think?