De laatste weken van een hectisch schooljaar... - Gera Raakt
TOP
De laatste weken van een hectisch schooljaar
ADHD & Autisme Gezin Moederschap

De laatste weken van een hectisch schooljaar…

Jeetje, de laatste weken van een vreselijk hectisch schooljaar zijn aangebroken. Wat ben ik blij dat dit schooljaar bijna ten einde is zeg, even een paar weken ‘rust’. Hopelijk wordt het volgend jaar beter, maar dat is helaas nog niet zeker…

Diagnose ADHD

Aan het begin van dit schooljaar kreeg onze zoon de diagnose ADHD en startte toen ook meteen met medicatie. Omdat hij behoefte heeft aan duidelijkheid, regels en structuur waren we erg blij dat hij een juf had die vijf dagen per week lesgaf. Helaas werd de juf ziek. Eerst voor twee dagen, maar al snel werd duidelijk dat ze dit jaar zeker niet meer terug zou keren. Weg vast gezicht, duidelijkheid en structuur. 

 

Vaste invaller

Gelukkig was er voor drie dagen in de week een hele fijne vaste invaller te vinden, maar de dinsdag en de donderdag was mijn zoon dus regelmatig thuis. Ook als er wel een eenmalige invaller was. Was er voor langere tijd dezelfde invaller dan ging hij wel naar school. We kozen hiervoor omdat we liever de duidelijkheid van twee dagen per week thuis hadden, dan iedere keer een ander persoon om aan te wennen. Dat leidde namelijk na schooltijd regelmatig tot een fikse meltdown.

Dat onze zoon veel thuis was, was mede de oorzaak dat mijn werk er regelmatig bij in schoot. Mijn aandacht kan nou eenmaal niet overal tegelijk zijn en dan gaat toch echt mijn kind voor. 

 

Medicijnwissel

Helaas waren de medicijnen waar onze zoon mee begon, methylfenidaat, niet de goede medicatie voor hem. Nu zijn we dus zoekende naar een alternatief, wat betekent dat hij nu ook alweer de hele week thuis is. Ik zal hier later nog een apart blog aan wijden, want ook hier valt weer genoeg over te vertellen. 

 

En volgend schooljaar?

Na de zomer start onze zoon in de tweede klas (groep 4). Gelukkig heeft hij dan een juf die vier dagen per week les geeft. Helaas is er voor de vijfde dag nog een lopende vacature. Persoonlijk vind ik vier dagen per week naar school meer dan prima, maar daar denken beleidsmakers helaas anders over.

Onze dochter start na de zomer in de eerste klas (groep 3). Je raadt het misschien al, de openstaande vacature voor de eerste klas is nog niet ingevuld. Er is wel een kandidaat waar gesprekken mee worden gevoerd, dus hopelijk start onze dochter niet zo rommelig. 

 

Educatieve spellen

Ondertussen doe ik op de dagen dat onze zoon thuis is veel spelletjes die ook nog eens educatief zijn, zoals Monopoly, Rummikub en schaken. Bij het spelen van deze spellen worden toch een hoop vaardigheden gecombineerd: lezen, rekenen, tellen, logisch nadenken, plannen. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook om te zien hoe snel een kind hierin groeit! 

 

En ik?

Voor wie zich afvraagt hoe het nu met mij gaat? Tja, hoe het volgend schooljaar gaat is dus nog even afwachten. De laatste weken van een hectisch schooljaar zijn we nu aan het afronden. Naast de kinderen zit ik zelf ook behoorlijk aan mijn taks, daarom heb ik besloten om alleen nog de dingen te doen waar ik blij van wordt en niks meer of minder dan dat. Alleen zo jammer dat ik me dan zo schuldig begin te voelen, iets wat wel vaker opspeelt. Misschien ook leuk om daar eens wat mee te gaan doen.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Gera Stockschen

Op GeraRaakt.nl deel ik mijn ervaringen met het (gezins)leven dat mede door ADHD en autisme af en toe erg interessant is. Ik kan moeilijk stilzitten en heb veel interesses die ik graag tot op de bodem uitzoek. In steekwoorden omschrijf je mij het beste als: boekenwurm, blogger en levensgenieter. Wil je meer weten? Ga dan even naar de pagina Over mij.

«

»

what do you think?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.