Koop jij ook altijd, lekker snel, je kruidenboter in de supermarkt? Ik deed dat heel lang wel. Totdat ik erachter kwam dat je een heerlijke kruidenboter in een handomdraai zelf in elkaar draait! Wil jij het ook liever zelf maken? Vandaag deel ik het recept met je.
Er gaat niks boven een warm stokbroodje met heerlijke zelfgemaakte kruidenboter. Persoonlijk vind ik het leukste aan dit kruidenboter recept dat het zo flexibel is. Heb je een kruid waar je gek op bent? Voeg het lekker toe. Wil je juist meer of minder knoflook in je boter? Be my guest. Het kan bijna niet mislukken. En beperk het gebruik trouwens niet tot een stokbroodje! Nee, deze kruidenboter smaakt ook fantastisch bij biefstuk.
Benodigdheden
In dit blog deel ik mijn basisrecept. Ben je een durfal in de keuken dan kun je hier eindeloos mee variëren!
- 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- Snufje zout
- Peterselie
- Bieslook
- 1 teentje knoflook, geperst of heel fijn gesneden
Bereidingswijze
- Doe de ongezouten roomboter op kamertemperatuur in een bakje.
- Voeg naar smaak zout toe, een eetlepel fijngesneden peterselie en bieslook plus het fijngemaakte teentje knoflook.
- Roer het allemaal goed door elkaar en zet het in de koelkast.
- Haal de boter een halfuur voor gebruik uit de koelkast zodat het smeerbaar wordt.
Tips
- Wil je graag kruidenboter op voorraad hebben? Maak dan een dubbele hoeveelheid van je favoriete kruidenboter. Doe (een deel van) het mengsel op een vetvrij bakpapier, maak er een ‘worst’ van en draai op als een snoepje. Bewaar het tot gebruik in de vriezer.
- Wil je het liever per portie invriezen? Verdeel het mengsel dan in meerdere delen en wikkel het in wat vershoudfolie.
Wil je meer makkelijke, snelle, maar heerlijke gerechten? Kijk dan even bij de categorie Recepten. Je vindt hier bijvoorbeeld het recept voor mugcake (lekker als ontbijt!), pindasaus, maar ook mijn favoriete broodpudding!
Uitgelichte afbeelding: 123rf.com
what do you think?