Met dit makkelijke pindasaus recept zet jij in een handomdraai een heerlijke satésaus op tafel. Want zelf pindasaus maken is ontzettend moeilijk? Nee hoor! Echt, het is zo simpel én lekker dat ik er spijt van heb dat ik het pas de laatste jaren zelf maak. En daarom deel ik dit recept voor makkelijke satésaus graag met jou!
Pindasaus recept
Pindasaus is een heerlijk veelzijdige saus. Het is lekker bij vlees, rijst en brood. Natuurlijk mag satésaus eigenlijk ook niet ontbreken bij een barbecue of bij het gourmetten. Vroeger kocht ik pindasaus gemakshalve gewoon in de supermarkt. Tot we een keer bij iemand uitgenodigd waren om te eten. Hij maakte in een handomdraai een heerlijke pindasaus. Dat wilde ik ook! En wat schetste mijn verbazing? Dat je met relatief weinig ingrediënten een heerlijke satésaus op tafel zet.
Bijgerechten
Maak ik eens nasi (dat dan wel weer met behulp van een pakje), serveer ik het graag met een aantal bijgerechten. Natuurlijk deze heerlijke pindasaus, maar ook zelfgemaakt tafelzuur: atjar ketimoen, een gebakken ei en kroepoek. Mijn man eet er ook nog graag sambal bij en je zou ook nog eens deze heerlijke chutney kunnen maken!
Ook leuk, zeker voor kinderen, is een satéfondue. Lekker met komkommer, taugé, rijst, boontjes, banaan, kroepoek, cherry tomaatjes, kip saté (of gewoon in stukjes gesneden en gebakken kip), balletjes gehakt en alles wat jou nog meer lekker lijkt.
Zelfgemaakte pindasaus – Snel en simpel recept
Ingrediënten
- 5 el pindakaas Maakt niet uit welke
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 2 el ketjap manis
- 1 teen knoflook
- 1 tl sambal Optioneel
- 1 tl bruine basterdsuiker Optioneel
Instructies
- Schep de pindakaas in een steelpannetje.
- Voeg de melk, het water en de ketjap manis toe.
- Hak het teentje knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en voeg toe.
- Zet het pannetje op het fornuis en breng het geheel al roerende aan de kook.
- Is de pindasaus te dik? Voeg dan water toe. Is de pindasaus te dun? Voeg dan wat pindakaas toe.
Handige tips
- Minder pittige pindasaus? Laat de sambal weg of gebruik minder.
- Extra romige pindasaus? Gebruik kokosmelk in plaats van water.
- Gezondere variant? Gebruik honing in plaats van suiker en kies voor pure pindakaas zonder toevoegingen.
- Pindasaus bewaren? In een afgesloten bakje blijft het 2-3 dagen goed in de koelkast. Even opwarmen met een scheutje water voor gebruik.
Geüpdatet in februari 2025: nu met extra tips en een handig receptblok! Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.
4 COMMENTS
S . Paashuis
2 jaar ago
Wat wordt verstaan onder een beker hoe groot?
Gera
2 jaar ago
AUTHORZo’n 150 à 200 ml. Maar ‘problemen’ zijn vrij eenvoudig op te lossen: vind je je saus nou te dun dan doe je er wat pindakaas bij, vind je de saus te dik dan doe je er nog wat water bij. Succes!
Harry de Prouw
4 jaar ago
Eindelijk een simpel recept.Ik heb pindasaus al een hele tijd gemist omdat ik jaren geleden vanuit Rotterdam naar België ben verhuksd en aangezien de belgen geen pindasaus lusten is het hier moeilijk te vinden.Dus dank voor dit recept
Gera
4 jaar ago
AUTHORWat fijn om te horen! Ik heb zelf ook jaren gezocht naar een eenvoudig recept en ben blij te horen dat ik je door het delen van mijn recept heb kunnen helpen.