Zelfgemaakte pindasaus - Snel en simpel recept
Een heerlijke, makkelijke pindasaus die binnen 10 minuten klaar is! Perfect voor saté, nasi, bami of als dipsaus. Romig, smaakvol en zonder onnodige toevoegingen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
- 5 el pindakaas Maakt niet uit welke
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 2 el ketjap manis
- 1 teen knoflook
- 1 tl sambal Optioneel
- 1 tl bruine basterdsuiker Optioneel
Schep de pindakaas in een steelpannetje.
Voeg de melk, het water en de ketjap manis toe.
Hak het teentje knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en voeg toe.
Zet het pannetje op het fornuis en breng het geheel al roerende aan de kook.
Is de pindasaus te dik? Voeg dan water toe. Is de pindasaus te dun? Voeg dan wat pindakaas toe.