Ga terug

Zelfgemaakte pindasaus - Snel en simpel recept

Een heerlijke, makkelijke pindasaus die binnen 10 minuten klaar is! Perfect voor saté, nasi, bami of als dipsaus. Romig, smaakvol en zonder onnodige toevoegingen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 el pindakaas Maakt niet uit welke
  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 2 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl sambal Optioneel
  • 1 tl bruine basterdsuiker Optioneel

Instructies
 

  • Schep de pindakaas in een steelpannetje.
  • Voeg de melk, het water en de ketjap manis toe.
  • Hak het teentje knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en voeg toe.
  • Zet het pannetje op het fornuis en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Is de pindasaus te dik? Voeg dan water toe. Is de pindasaus te dun? Voeg dan wat pindakaas toe.